وبلاگ ترافیکی

تابلوهای مشابه رانندگی

مدیر ترافیکی
مدیر ترافیکی

فهرست مقاله

تابلوهای ترافیکی زبان مشترک بین رانندگان و کاربران جاده می باشد و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار آنها قرار می دهند تا به تنظیم و بهبود جریان ترافیکی و نیز بالا یردن ایمنی در جاده ها کمک کنند. اگر ما تابلوهای ترافیکی را به درستی درک نکنیم و پیغام هایی را که به ما می دهد دریافت نکنیم در نتیجه وجود این علائم ترافیکی برای ما کارایی نخواهد داشت . در بین تابلوهای ترافیکی ، تابلوهای مشابه راهنمایی و رانندگی وجود دارد که افراد زیادی در تشخیص آنها دچار اشتباه می شوند در این مقاله قصد داریم به بررسی تابلوهای مشابه رانندگی بپردازیم تا به خووبی بتوانیم این علائم و نشانه ها را به خوبی تشخیص داده و با رعایت قوانین مربوط به آنها در بهبود جریان ترافیکی و ایمنی جان شهروندان کمک کنیم.

تابلوهای مشابه رانندگی و قوانین آنها

قبل از معرفی تابلوهای مشابه رانندگی بهتر است با معانی اشکال هندسی تابلوهای ترافیکی و مفاهیم رنگ های به کاربرده شده در آنها بدانیم تا به راحتی تابلوهای مشابه رانندگی را به خاطر بسپاریم.

معانی اشکال هندسی در تابلوهای ترافیکی
معانی اشکال هندسی در تابلوهای ترافیکی

معانی اشکال هندسی در تابلوهای ترافیکی

مستطیل افقی: معمولا این تابلوهای ترافیکی را برای راهنما و هشدار در مورد خطرات ناشی از تعمیرات و نگهداری استفاده می کنند. مانند: تابلو ابتدای شهر ، تابلو پایان شهر ، تابلو ابتدای منطقه مسکونی و….

مستطیل قائم  : این شکل معمولا تابلو های دستوری و خدماتی می باشند. شکل تابلوهای اخباری اکثرا بصورت مستطیل قائم است. مانند: تابلو اطلاعاتی کلافی عملیات عمرانی ، تابلو ایستگاه اتوبوس و …

مستطیل پرچمی یا مستطیلی که یک سر آن مثلث باشد: علائم راهنما را به نمایش می گذارند. مانند : تابلوهای هدایت مسیر

مثلث معکوس : این نوع تابلوها حق تقدم را مشخص می کنند. مانند : تابلوی رعایت حق تقدم

مثلث متساوی الاضلاع: این تابلوها هشدار دهنده هستند و در مورد مسیری که در پیش روی ماست هشدار می دهد. مانند : تابلو خطر ، تابلوی گذرگاه‌ عابر پیاده ، تابلو برآمدگی ، عبور حیوانات وحشی ، کارگران مشغول کارند ، خطر پرتاپ سنگ و…

هشت گوشه: این تابلوها برای تابلوی ایست استفاده می شوند و به معنای ایست می باشند. دقت کنید که این شکل هندسی فقط در تابلو ایست استفاده شده است. بنابراین این تابلو از اهمیت بالایی برخوردار است.

لوزی: شروع و پایان حق تقدیم را در مسیرهای مختلف را نشان می­دهند. مانند: تابلو خیابان اصلی و شکل تابلو پایان خیابان اصلی به صورت لوزی ( مربع نشسته روی یک راس ) است.

مربعی که یک سر آن مثلث است(شکل الماس): این تابلو ی الماس شکل برای هشدار دادن در مورد خطراتی است که ما می توانیم از قبل از آن مطلع باشیم استفاده می شود مانند: هشدار مدرسه

دایره: این شکل معمولا دستوری صادر می کنند یا بازدارنده هستند. مانند : ورود ممنوع ، عبور وسایل نقلیه موتوری ممنوع ، تابلو سبقت ممنوع ، تابلو جاده دو طرفه و…

معانی رنگ ها در تابلوهای ترافیکی

رنگ ها نیز مانند اشکال هندسی در تابلوهای ترافیکی دارای معانی و مفاهیم خود می باشند .خیل مهم است که معانی و مفاهیم رنگ ها را در قوانین راهنمایی و رانندگی بشناسیم. همراه ما باشید تا با این معانی آشنا شویم.

معانی رنگ ها در تابلوهای ترافیکیمعانی رنگ ها در تابلوهای ترافیکی
معانی رنگ ها در تابلوهای ترافیکی

رنگ قرمز: این رنگ به معنای ممنوع می باشد و معمولا به آن بازدارنده می گویند.

رنگ سبز: در این رنگ حرکت مجاز است و معمولا در تابلوهای اطلاعاتی راهنمای مسیر به کار می رود و برای نشان دادن اماکن مذهبی نیز به کار می رود.

رنگ آبی: از این رنگ برای خبر دادن و یا راهنمایی کردن در مسیر ها استفاده می کنند.

رنگ زرد: این رنگ در قوانین راهنمایی و رانندگی به معنای هشدار است. هشدارهای عمومی ، هشدارهای عملیات ساختمانی ، هشدار تعمیر و نگهداری

رنگ نارنجی: نارنجی راهنمایی برای دسترسی به مکان های آموزشی ، اداری و خدماتی .

رنگ قهوه ای: می تواند راهنمای مناطق گردشگری ، تفریحی و فرهنگی باشد.

سیاه و سفید: سیاه و سفید راهنمای مسیر و علائم دستوری هستند.

حال که با معانی و مفاهیم اشکال هندسی و رنگ ها در قوانین راهنمایی و رانندگی بیشتر آشنا شدیم . راحت تر و بهتر می توانیم تابلوهای مشابه ترافیکی را به خاطر بسپاریم.

تابلوهای مشابه ترافیکی کدامند؟

#1 تابلوهای خطرات جاده ای

فرق تابلوهای ریزش سنگ و پرتاب سنگ در این است که در تابلو ریزش سنگ ، سنگها از بالای کوه به پایین درحال ریخته می شوند اما در تابلو پرتاب سنگ ، سنگها از زیر لاستیک خودرو پرتاب می شوند.

در زیر تابلوهای مشابه مربوط به خطرات جاده ای قرار دارند که بعضی از آنها بسیار مشابه هم هستند مانند: پرتاب سنگ ، راه لغزنده و شانه خطرناک.

تابلوهای خطرات جاده ای را جدی بگیرید !

تابلوهای مشابه ترافیکی
تابلوهای مشابه ترافیکی

#2تابلوهای حق تقدم و جاده ای دوطرفه

تابلوهای ترافیکی جاده دو طرفه ، تقدم عبور با وسایل نقلیه مقابل و حق تقدم عبور با شما  بسیار مشابه هم هستند اما هر کدام کاربرد و معانی مخصوص به خود را دارند.

تابلوهای مشابه ترافیکی
تابلوهای مشابه ترافیکی

#3 تابلوهای مشابه موتور و دوچرخه :

تابلوهای ترافیکی عبور دوچرخه سوار و تابلو عبور دوچرخه ممنوع بسیار مشابه هم هستند . و همانطور که از شکل هندسی آنها مشخص است میتوان فرق این دو تابلو را متوجه شد. تابلو عبور دوچرخه سوار به ما هشدار می دهد که در این محدوده دوچرخه سواران تردد میکنند و تابلوی بازدارنده دایره ای به ما ممنوعیت عبور دوچرخه سواران در این محدوده را گوشزد میکند.

تابلوهای مشابه ترافیکی
تابلوهای مشابه ترافیکی

#4 تابلوهای برآمدگی و دست انداز :

به تصویر زیر دقت نمایید همانطور که در تصویر می بینید تفاوت تابلوی هشداردهنده برامدگی و دست انداز در تعداد برآمدگی آنها در تصویر هشدار آنها می باشد. تابلوی برآمدگی دارای یک برآمدگی و تابلوی دست انداز دارای 2 یرآمدگی می باشد.

تابلوهای مشابه ترافیکی
تابلوهای مشابه ترافیکی

#5 تابلوهای سبقت ممنوع :

به توجه به تصویر زیر متوجه می شوید که تفاوت این دو تابلوی ترافیکی در ممنوع بودن سبقت برای وسیله نقلیه است تمام وسایل نقلیه و یا کامیون.

تابلوهای مشابه ترافیکی سبقت ممنوع
تابلوهای مشابه ترافیکی سبقت ممنوع

#6 تابلوهای مشابه پارک سوار و پارکینگ :

پارک سوار نوعی امکانات پارک خودرو و از زیرساختهای حمل و نقل عمومی است که اجازه می‌دهد تا مسافران و مردم دیگر برای رفتن به مراکز شهرها، وسایل نقلیه خود را در آن محل پارک کنند و با وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، قطار و یا مترو به مقصد خود بروند. این محوطه های پارک به طور کلی در حومه شهر در کلانشهرها و مناطق حاشیه‌ای شهرهای بزرگ ساخته می‌شوند. پارک سوار به اختصار با علائمی مانند P+R مشخص می‌شود.

تابلوهای مشابه پارک سوار و پارکینگ
تابلوهای مشابه پارک سوار و پارکینگ

#7 تابلوهای مشابه حداکثر و حداقل سرعت :

همانطور که در تصویر پایین مشاهده می کنید تفاوت این دو تابلوی ترافیکی در نمایش دادن سرعت مجاز در دایره مربوطه می باشد که در تابلوی حداکثر سرعت مجاز ، حداکثر سرعت مجاز با رنگ مشکی در دایره ای با پس زمینه سفید و حاشیه ی قرمز رنگ درج شده است . اما در تابلوی حداقل سرعت مجاز ، حداقل سرعت مجاز با رنگ سفید در دایره ای با پس زمینه هم رنگ تابلو و حاشیه سفید رنگ درج شده است.

و هر دو تابلوی حداکثر سرعت در خط‌ های عبور و حداقل سرعت در خط های عبور جزء نشان‌های بازدارنده یا تابلو انتظامی راهنمایی و رانندگی هستند.

تابلوهای مشابه ترافیکی حداکثر و حداقل سرعت مجاز
تابلوهای مشابه ترافیکی حداکثر و حداقل سرعت مجاز

#8 تابلوهای مشابه ممنوعیت ورود و توقف :

در تصاویر تابلوهای توقف ممنوع و ایستادن ممنوع نگاه کنید مشاهده میکنید که تفاوت ظاهری آنها فقط در تعداد خطهای قرمز مورب است . ولی از نظر قوانین راهنمایی و رانندگی توقف و ایستادن تفاوت دارند. در کنار تابلو توقف ممنوع فقط امکان توقف لحظه ای البته با خودرو روشن برای کار مختصر وجود دارد ولی تابلو ایستادن ممنوع ، حتی اجازه یک توقف لحظه ای را هم به رانندگان نمی دهد.

و همانطور که در تابلوهای ورود ممنوع و ورود از دو طرف ممنوع مشاهده می کنید . تفاوت ظاهری آنها در رنگ پس زمینه آنها و نشانه وسط پس زمینه است.

تابلوهای مشابه ترافیکی ممنوعیت ورود و توقف
تابلوهای مشابه ترافیکی ممنوعیت ورود و توقف

#9 تابلوهای مشابه حیوانات اهلی و وحشی :

تفاوت این دو تابلو ترافیکی در علامت هشداردهنده داخل آن است. که در تابلو عبور حیوانات اهلی تصویر یک گاو درج شده است و در تابلوی عبور حیوانات وحشی تصویر یک گوزن درج شده است.

تابلوهای مشابه حیوانات اهلی و وحشی
تابلوهای مشابه حیوانات اهلی و وحشی

#10 تابلوهای مشابه تقاطع راه آهن :

تابلوهای ترافیکی تقاطع راه آهن که در تصویر پایین درج شده است خیلی مشابه هم هستند و با دقت باید آنها رابررسی کنید .

تابلوهای مشابه ترافیکی تقاطع راه آهن
تابلوهای مشابه ترافیکی تقاطع راه آهن

تابلوهای ترافیکی که در بالا به آنها اشاره کردیم بسیار مشابه هم هستند ولی با دقت به جزئیات و آگاهی از معانی و مفاهیم اشکال هندسی و رنگ ها در تابلوهای راهنمایی و رانندگی به راحتی می توانید آنها را از هم تشخیص دهید. و در هنگام رانندگی اقدامات لازم در صورت مشاهده هر کدام از تابلوهای ترافیکی را انجام دهید تا جاده هایی ایمن داشته باشیم.

در اینستاگرام همراه ما باشید.

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود / ثبت نام در مگ ترافیک کالا